MBCE – Mindfulness Compassió i Empatia

Que és?

El curs de Compassió i Empatia Basat en Mindfulness (MBCE) va ser desenvolupat per Sogyal Rimpoche, escriptor i mestre budista autor del  “Llibre Tibetà de la vida i la mort“.

L’MBCE ens introdueix, de forma completa i profunda, a l’entrenament sobre la compassió i en com viure compassivament mitjançant la pràctica de l’Atenció o Consciència Plena (Mindfulness).


En què consisteix?

Mitjançant pràctiques formals i informals com ara la meditació, el cultiu d’una actitud amorosa i de la compassió cap a un mateix i cap als demes, així com l’estudi des del punt de vista de la pròpia experiència, des d’un punt de vista científic i des de la perspectiva budista; els participants aprofundiran i internalitzaran el seu coneixement i la comprensió de la meditació i l’empatia.

Realitzar el curs de MBCE permet familiaritzar-se amb l’experiència de la compassió i també establir l’hàbit de la compassió, a través de pràctiques formals de meditació així com d’activitats integrades en la vida diària.


Beneficis

  • Desenvolupar actitud amorosa (cap a nosaltres i cap al nostre entorn, capacitat d’empatia).
  • Fomentar les pràctiques compassives (generar hàbits compassius cap a nosaltres i cap al nostre entorn, acció activa i conscient).
  • Millora de relacions intra i extraperonal (capacitat d’escolta interna i externa, de valoració sense judicis i millora d’habilitats d’intel·ligència emocional i social).

A qui va dirigit?

Se’n poden beneficiar totes aquelles persones que considerin que una actitud més amorosa cap a ells mateixos i cap als altres milloraria la seva vida.

Persones que vulguin millorar la seva autoestima.


Nivell: Principiant
Compromís: 8 sessions en grup de 1,5h (una a la setmana) + 30 o 40 minuts al dia per a la pràctica personal dels exercicis.
Impartit per: Aleix Boronat (Mentor en Mindfulness MBSR, MBCT, MBCE i MBGE, Professor de Ioga i Meditació i Terapeuta Gestalt)