Millora la teva autoestima

Que és?

L’autoestima és un concepte que s’està utilitzant cada vegada més per descriure l’estat psicològic des d’on un sent, pensa i actua. L’autoestima és el resultat d’un diàleg interior, el que es dóna entre l’estimador i l’estimat. O per dir-ho d’una altra manera, és el resultat del què s’opina sobre un mateix.

Si opino que no valc, que no serveixo, que no puc, tindré una baixa autoestima; si en canvi opino que valc, que serveixo i que mereixo respecte, tindré una bona autoestima.


En què consisteixen els tallers?

Són propostes experiencials on els participants posen en joc les seves capacitats emocionals, de relació i cognitives. Abordant diferents temàtiques i situacions veurem com et tractes i com et pots cuidar millor per a augmentar la teva autoestima.


 

I. Taller “Els meus límits et cuiden i em cuiden” 7 Octubre

“El tema dels límits és de gran importància quan es tracta de l’autoestima. Poder posar un límit a una altra persona amb respecte significa respectar-me a mi mateix/ a, cuidar-me. Moltes vegades ens costa fer-ho pensant que amb això evitem un conflicte, no volem córrer el risc de què l’altra persona pensarà de mi per posar-li-ho, i amb el temps anem perdent part de la nostra integritat, ens podem “perdre en el desig de l’altre”, acumulant enuig, entre altres emocions. La possibilitat de poder dir un “No” és el que li dóna força a un “Sí”. Indagarem què ens passa amb els límits.


II. Taller “Reconeixent les meves necessitats” 11 Novembre

“L’objectiu d’aquest taller és facilitar el contacte amb les nostres necessitats; poder revisar-les i obrir-se a la seva presència per veure quina d’elles necessita més atenció. Poder focalitzar-nos-hi i assistir aquesta necessitat tot buscant els suports per a aquesta fi. Ens centrarem en quatre necessitats essencials de l’ésser humà: la necessitat de sentir-se útil, la necessitat de seguretat, la necessitat de llibertat i la necessitat d’afecte”.

 


III. Taller “El conte que m’explico” 16 Desembre

“L’objectiu del taller és prendre consciència de la influència que tenen les nostres dites/frases en la manera que mirem, sentim i vivim el món “de fora”. Al llarg de la vida anem creant un “conte” amb les nostres creences i segons aquest conte interpretem el nostre món. La revisió del “conte que m’explico” ens facilitarà ampliar les alternatives de com trio viure”

 

 

IV. Taller “En contacte amb la meva potència” 20 Gener

“Tots nosaltres posseïm molts aspectes interns, característiques personals; poden ser conegudes o desconegudes, poden ser potencialitats que fins i tot podem rebutjar. En aquest taller ens donarem l’oportunitat d’investigar sobre aquests aspectes per reconèixer-nos, descobrir potències desconegudes i fins i tot rescatar la funcionalitat d’alguns dels que rebutgem.”

 


V. Taller “Endavant amb els meus projectes!, ja n’hi ha prou de postergació!”. 17 Febrer.

“Molts de nosaltres tenim projectes que queden postergats per diferents raons, ajornant-los reiteradament o creant-ne de nous que prenen el mateix camí: la postergació. L’objectiu d’aquest taller és indagar què necessitem per arribar a concretar-los: tenim claredat en el que volem?, reconeixem les nostres fortaleses i les nostres febleses per dur-los a terme?, reconeixem la necessitat de demanar ajuda quan cal? Farem un recorregut a la recerca de les nostres eines per tirar endavant amb els projectes”.


 

Compromís: 1 sessió en grup de 4h el dissabte al matí de 10h a 14h (es pot fer només un taller o els que es vulguin) .
Impartit per: Aleix Boronat (Educador Emocional, Terapeuta Gestalt i Mentor en Mindfulness MBSR, MBCT, MBCE i MBGE)