Aprèn a gestionar l’ansietat

Que és?

L’Ansietat no és un monstre que ens ve a veure. És una resposta que generem davant el que la vida ens proposa. És una manera determinada de pensar, de respirar, de col·locar el cos, d’emocionar-nos, que ens angoixa i que ens fa por.

Els pensaments o creences pertorbadores que generen ansietat capten tota la nostra atenció, ens fan perdre la calma i la serenitat i ens impedeixen poder veure clarament les opcions de benestar que ens ofereixen els nostres propis recursos i el món que ens envolta.


En què consisteix aquest curs?

Aprendrem a identificar clarament que ens passa quan ens posem ansiosos; per a poder trobar alternatives més saludables en el nostre dia a dia.

Aprendrem com generem la nostra ansietat i com podem deixar de posar-nos ansiosos.

Realitzarem dinàmiques i practicarem tècniques que ens poden ajudar a gestionar millor el nostre dia a dia.

Mitjançant diverses dinàmiques d’autoexploració com visualitzacions, meditacions, treball corporal, respiracions, el Mindfulness i l’acompanyament de la Psicoteràpia Gestalt, generarem un espai on poder trobar solucions creatives per a gestionar i millorar el nostre estat d’ansietat.


Beneficis

  • Reduir els nivells d’estrès.
  • Descobrir els tipus de respostes que generen ansietat existencial, ansietat fisiològica, ansietat disfuncional, situacions d’incertesa, autoexigència i la gestió de les emocions.
  • Ampliació de la confiança i la seguretat en un mateix i en l’entorn.
  • Adquisició de nous patrons respiratoris i corporals per a prevenir l’angoixa o els atacs de pànic.
  • Capacitat d’autoexploració i valoració dels propis recursos.

A qui va dirigit?

A les persones que se sentin angoixades, ansioses, estressades o autoexigides amb major o menor mesura.

A familiars i amics de persones que pateixin algun trastorn ansiós i vulguin comprendre una mica millor que poden estar vivint els seus éssers estimats.

Professionals de la salut o de l’acompanyament que vulguin conèixer que és l’ansietat des del punt de vista de la Psicologia Humanista i practicar i conèixer tècniques senzilles, segures i eficaces que puguin aplicar en la seva feina.


Compromís: 8 sessions en grup de 1,5h (una a la setmana) + 20 o 30 minuts al dia per a la reflexió, pràctica i elaboració de les dinàmiques realitzades i proposades durant el curs.

Impartit per: Aleix Boronat (Educador Emocional, Mentor en Mindfulness MBSR, MBCT, MBCE i MBGE i Terapeuta Gestalt)