Bojos, però no imbècils!

El divendres 10 de Novembre a les 19h es realitzarà una xerrada / taller gratuït de la proposta del grup de creixement personal “Bojos, però no imbècils!“, de la mà de l’Aleix Boronat.

És una activitat gratuïta, amb aforament limitat que requereix inscripció prèvia.

Si vols més informació sobre el perquè del nom del grup, llegeix -> aquest article <-.


Que és?

L’ésser humà està en constant procés d’evolució. No deixem mai d’aprendre, de necessitar mantenir la ment i el cor oberts per adaptar-nos al que està passant, aquí i ara.

Però per a la majoria de nosaltres aquest constant fluir, on res és permanent, és una font d’ansietat i no pas de satisfacció.

Davant d’un futur incert, no veiem oportunitats si no amenaces i arribem a l’edat adulta amb una idea molt distorsionada del que som i amb molta confusió sobre quines són les nostres necessitats i què ens fa feliços.

En aquest context, un grup de creixement personal neixen amb la vocació d’ajudar als seus participants a què prenguin les regnes de la seva vida.

El grup es constitueix com un espai terapèutic i de protecció, en el qual cada individu pugui prendre consciència de qui és i què necessita en contacte i en relació amb la resta dels companys i companyes.


En què es basa?

El tipus d’acompanyament que es realitza s’emmarca dins de les Psicoteràpies Humanistes i Existencials que van néixer com a alternativa al psicoanàlisis per un costat, i als corrents conductistes per l’altre. S’ha considerat a aquest moviment humanístic-existencial com a la “tercera força de la psicologia“. Dins d’aquest corrent la nostra mirada és la de Teràpia Gestalt. Entenem la teràpia com una trobada existencial entre persones, on com a terapeutes posem la nostra experiència viscuda i el nostre estar present al servei del grup. 

El nostre paper és el d’acompanyar als integrants del grup de creixement personal en el procés de descobrir maneres més òptimes de viure la seva vida.

  • Perquè puguis viure en l’aquí i l’ara: viure i sentir el present i la realitat, actuant d’acord amb ella, en comptes de guiar-te per pensaments, pors o suposicions.
  • Perquè prenguis consciència: adonar-te del que estàs vivint; ser conscient de com et sents, de què és el que estàs fent, de què necessites; per a poder canviar (si vols) allò que tries, allò que fas.
  • I també que puguis acceptar allò que ets: ser responsable dels teus propis actes, perquè puguis decidir sobre la teva pròpia vida.

Que farem: 

Farem dinàmiques per a coneixer com som, com pensem, com ens vivim, que sentim, que fem.

Mitjançant el role playing, el contacte amb el cos, el moviment, la dramatització, la presa de consciència, la meditació i d’altres propostes experiencials, els participants podran testejar la seva manera de relacionar-se amb un mateix i amb el grup i provar noves maneres de relacionar-se i viure’s a un mateix.

L’espai íntim, segur i cuida’t proporciona un camp d’experimentació grupal que ajuda a prendre consciència de la mirada interna i també de com som vistos per l’entorn. Aquest feedback grupal ajuda a descobrir parts de nosaltres amagades a la nostra pròpia mirada i fa que el creixement estigui contínuament posat a prova i, per tant, validat per la pròpia experiència.

Es diu que el treball en grup és la més poderosa de les teràpies.


Objectiu de la xerrada / taller: 

Aquesta trobada proposa la iniciativa de poder formar un grup de creixement personal de duració il·limitada i freqüència setmanal.

La proposta és fer trobades de dues hores de duració un cop a la setmana.

El dia i la hora es decidirà depenent de la disponibilitat dels participants.


Acompanyat per: 

Aleix Boronat Monfort: Terapeuta Gestalt, Mentor en Meditació i Educador Emocional. Director de l’Espiral.


Com participar-hi?

Per a inscriure’t pots enviar un email a aleix@lespiral.cat o trucar al 626 627 124.